Cumartesi, Eylül 21

Trabzon’da şiddetli yağış felaketi! Hayat durdu, yollar kapatıldı, hastane sular altında kaldı, sağır bir kişi ortadan kayboldu…

Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçelerinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kaldı. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle Araklı-Bayburt Karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolu ekiplerinin çalışmaları sayesinde yol tek yönlü trafiğe açıldı.

Araklı ve Sürmene ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle sokak ve caddeler su altında kalırken, bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katları su altında kaldı. Şiddetli sağanak nedeniyle Araklı-Bayburt Karayolu trafiğe kapatılırken, park halindeki araçlar da sular altında kaldı. Belediye ekipleri, suların tahliyesi ve sokakların temizlenmesi için iş makineleriyle çalışma başlattı. Karayolu ekipleri tarafından yürütülen çalışmanın ardından Araklı-Bayburt Otoyolu tek yönlü trafiğe açıldı. Valilik, bölgede aralıklı sağanak yağışlar konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HASTALAR SU TUTULAN HASTANEYE TAHLİYE EDİLDİ

Trabzon’un Araklı ilçesinde şiddetli sağanak yağışın ardından Özgen ilçesindeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi de su altında kaldı. Bahçesi suyla dolan hastaneye AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, acil servis girişindeki 38 hasta ve 30 personeli tahliye etti. Yoğun bakım ünitesindeki hastalar önce arazi aracıyla sedyeyle taşındı, ardından ambulansla çevredeki hastanelere nakledildi.

Tuzağa Düşenler Kurtarıldı

Metrekareye 160 kilogram yağış düştüğü Araklı İlçesi’nin Yeniköy Mahallesi’nde de Yanbolu Deresi taştı. Sel sonrası yol ve bazı tarım arazileri sular altında kaldı. Dere kenarında mahsur kalan bir kişi, küçük çocuğuyla birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından iş kovasıyla kurtarıldı. Kurtarılan baba-oğul güvenli bir bölgeye götürüldü. 44 DSİ çalışanı yaklaşık 40 iş makinesiyle su baskınlarına müdahale etti.

Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinin yanı sıra Araklı’da da aralıklı sağanak yağışların ardından Trabzon Valiliği öncülüğünde Araklı Kaymakamlığı’nda kriz koordinasyon merkezi kuruldu. Kriz merkezinin koordinasyonunda sel ve heyelan ihbarlarının alındığı noktalara ekipler gönderildi.

2

Trabzon’da şiddetli yağışla birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi, AFAD, ilçe belediyeleri ile tüm kurum ve kuruluşlardan oluşan ekipler yerde aktif mücadele başlattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel ve heyelanlara 73 araç ve tüm ekipleriyle müdahale etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

CAN KAYBI YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 28 mahalleden 265 ihbar geldiğini belirterek, şunları söyledi: “İlimizin doğu ilçeleri Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra’da aşırı yağışlar meydana geldi. İlçelerimiz normallerin üzerinde yağış aldı. Araklı Kaymakamlığımızda kriz koordinasyon merkezi kurduk. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, çevre belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz ve tüm kurumlarımız iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Arsin Yolüstü mahallemizde bir çocuğumuz risk altındaydı; onu kurtardık. Hayati tehlikesi yoktur. Can kaybının olmaması temenni ediliyor. Gerçek hasar tespitimiz yarın yapılacak. Araklı Devlet Hastanesindeki hastalarımız biraz sıkıntı yaşadı. Acil ve yoğun bakımlarda tahliye ihtiyacı olması durumunda AFAD, itfaiye ve tüm ekiplerimiz müdahale etti. Tahliyelerini garanti ediyoruz. Önceliğimiz can kayıplarını önlemek. 28 mahalleden 265 ihbar aldık. Birçok mahallemizde ulaşım kapalı” dedi.

5

Gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Başkan Genç, “Vatandaşlarımız rahat olsun. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarımızla seferber oldu. Şu anda mahallemizde mahsur kalan ve ulaşamayan vatandaşımız yok. Arsin Güneyce’de yol kapatıldığı için haberimizi bekleyen vatandaşlar vardı, onlara da ulaşıldı.” “Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Ekipler, selden etkilenen ilçelerde iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

6

“SAĞIR BİR KİŞİ selde KAÇIRILDI”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, selin meydana geldiği ilçelerde incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, Sürmene İlçesi’nde Ali Kemal Demir isimli sağırdan haber gelmediğini belirterek, şunları söyledi: “Su basan işletmelerde su tahliyesi sağlandı. 1 sağır vatandaşımızdan herhangi bir haber alamadığımızı biliyoruz. İşitme engelli olduğu için yanında cep telefonu taşımıyor. Dün gece uykusunda kendisine ulaşmaya çalışıyoruz.” “Namazın ardından camiden ayrıldı ve sonrasında bize haber gelmedi. Kendisinden güzel haberlerim var. Onun dışında bölgede yağışın etkisi azaldı ve halen alarm durumundayız.”
Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş