Cuma, Eylül 20

Sigorta ve emeklilik şirketlerinin sermayeleri güncellendi

Özel Sigortalar ve Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) açıklamasına göre emeklilik branşında asgari sermaye 1 milyar lira olarak belirlendi.

Kuruluş işlemlerini tamamlamış ve lisans talebinde bulunan sigorta şirketleri, sigorta kooperatifleri (kapalı ortaklıklar hariç) ve reasürans şirketlerinin esas sermaye ile lisans talep edilen sınıflar için belirlenen tutarlardan oluşan asgari kuruluş sermayesi, 500 milyon liranın altında olması

Hayat dışı grupta yeni oluşan bir şirketin tüm branşlarda faaliyet gösterebilmesi için gerekli toplam sermaye 3 milyar 325 milyon lira, hayat sigortalarının tüm branşlarında faaliyet gösterebilmek için gerekli toplam sermaye 1 milyar 125 milyon lira, gerekli toplam sermaye ise 1 milyar 125 milyon liradır. Hayat sigortasının tüm branşlarında faaliyet göstermek üzere, reasürans hizmetlerinin sağlanması için gerekli sermaye birikimi 2 milyar 125 milyon liradır.

Tüm şirketler için, söz konusu ödenmiş sermayenin lisans başvurusu öncesinde nakit olarak ödenmesine ek olarak, belirlenen asgari sermaye tutarları, TÜİK tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artış oranında güncellenecektir. Enstitü Türkiye İstatistik Kurumu’na her yılın Ocak ve Temmuz aylarında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş