Cumartesi, Eylül 21

Siyasiler İsrail güçlerinin TRT ekibine saldırısını kınadı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “TRT Arabi Gazze muhabiri Sami Berhum’a düzenlenen saldırı, hukuksuz işgalci İsrail’in pervasızlığını bir kez daha ortaya koymuştur.”

Göktaş, Gazze’deki katliamın boyutunu dünyaya anlatmak için büyük bir özveriyle çalışan TRT ailesine acil şifalar diledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından, İsrail işgal güçlerinin Gazze’de TRT ekibine yönelik silahlı saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.

Tunç, saldırıda yaralanan TRT muhabiri Berhum’a acil şifalar dileyerek, TRT ailesine de acil şifalar diledi:

“TRT, İsrail’in Gazze’de işlediği insanlığa karşı suçları ve savaşı dünyaya duyurarak önemli bir görev üstleniyor. Sistematik olarak gazetecileri hedef alan işgal altındaki İsrail, Gazze’de işlenen suçların dünyaya yayınlanmasını engelleyemeyecektir. Baby ne yaparsa yapsın gerçekleri örtbas etmek ve katliamları gizlemek için “İsrail’in cani yöneticileri eninde sonunda hak ettikleri cezayı çekecekler.”

“Uluslararası toplum bu vahşete karşı harekete geçmelidir.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından İsrail güçlerinin TRT Arabi’nin Gazze muhabiri Sami Berhum’a yönelik saldırıyı kınadığını söyledi.

Sınır tanımayan bu terörün sona ermesi gerektiğini belirten Işıkhan, şöyle konuştu: “Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşete karşı uluslararası toplum harekete geçmeli. Sami Berhum ve TRT ailesine geçmiş olsun diliyorum.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Haydut devlet İsrail, zulümlerine devam ediyor. İsrail’in, Gazze soykırımını dünyaya anlatan gazetecileri hedef alan TRT Arabi Gazze muhabiri Sami Berhum’a yönelik saldırısını kınıyorum. Sami Berhum’a acil şifalar ve acil şifalar diliyorum. TRT ailesi, “Bütün dünya sessiz kalsa da Gazze’deki bu katliama karşı insanlığın yanında olacağız.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını belirterek, “Bu hain saldırıda yaralanan TRT muhabiri Sami Berhum’a acil şifalar diliyorum. Tüm TRT camiasına acil şifalar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş