Perşembe, Eylül 19

2024 Paris Olimpiyatları’na günler kala Seine Nehri’nde tehlikeli seviyede E. coli bakterisi bulundu

2024 Paris Olimpiyatları’na 2 aydan kısa bir süre kala, Paris Seine Nehri’ndeki kirliliği ölçmek için yapılan testler, sporcular için yüksek düzeyde E. coli bakterisinin tehlikeli olduğunu ortaya çıkardı.

REKLAM

2024 Paris Olimpiyatları’nın başlamasına iki ay kala, yüzme yarışmalarının planlandığı Seine Nehri’nde tehlikeli düzeyde E. coli bakterisi tespit edildi.

Cuma günü açıklanan test sonuçları, şiddetli yağmur ve E. coli ve enterococcus gibi bakterilerin ardından haziran ayının ilk sekiz gününde kontaminasyon seviyelerinin sporcular için güvenli kabul edilen seviyelerin oldukça üzerinde olduğunu gösteriyor.

Rapor, Eau de Paris izleme grubu tarafından, üst düzey bir Uluslararası Olimpiyat Komitesi yetkilisinin, yarışların planlandığı gibi şehrin Seine Nehri üzerindeki tarihi merkezinde, Eyfel Kulesi yakınında yapılacağını ve “orada yarış olmayacağını” söylemesinden bir gün sonra yayınlandı. şüphelenmek için bir nedendi.”

Fransa, şehrin yaşlanan kanalizasyon sistemini iyileştirmek ve nehir kirliliğini önlemek için 1,5 milyar dolar harcadı.

33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü Türkiye saatiyle 22.00’de yapılacak açılış töreniyle resmen başlayacak.

Seine Nehri’nde yapılacak ilk yarış, 30 Temmuz sabahı 1,5 kilometrelik yüzme yarışının gerçekleştirileceği erkekler triatlonu olacak. Kadınlar triatlonu ertesi gün, karma bayrak yarışı ise 5 Ağustos’ta yapılacak. Kadınlar ve erkekler için 10 kilometrenin üzerindeki yüzme maratonları sırasıyla 8 ve 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş