
Eid al -Adha, et tüketiminin yoğun olduğu bir dönemdir. Bununla birlikte, etin pişirilmesi veya yanlış depolanması sağlık sorunlarına neden olabilir.
Uzmanlaşmış diyetçi diista Serim Tonno Koç, buhar pişirme yönteminin özellikle çocuklar ve yaşlılar için ideal olduğunu söyledi. “Buhar pişirme, et yumuşak kalır, besin kaybını azaltır ve sindirimi kolaylaştırır.”
“Tüketim için +4c’yi ve uzun vadeli depolama için -18c olarak korur.”
Koç, “ölüm sertliği” sürecini kestikten sonra et, bu nedenle hemen stresli tüketilmemelidir. “Et kesildikten sonra eti +4c’de buzdolabında dinlenmelidir. Bu, eti daha lezzetli ve sindirilmesini kolaylaştırır.” Dedi. Kısa vadeli tüketim ve uzun vadeli koruma için +4c -18c’de -18c’de donma -18c’de bakımı önerilir.
“Organların organları daha hızlı korunmalıdır”
Depolama koşullarında, hijyen hijyene dikkat çeker, “et, tek kullanımlık eldivenlerle bertaraf edilmiş ve küçük kısımlara bölünmüş ve vakum süpürgesiyle aspire edilmiş. Saldırma bir seçenektir, ancak tuzun fazlalığı hipertansiyon riskini artırabilir” diye uyardı. Koç, organ organlarının yüksek su içeriği nedeniyle daha hızlı kötüleştiğini ilan eden Koç, hızlı bir şekilde işlenmeleri gerektiğini ve soğuk zincire getirilmeleri gerektiğini vurguladı.
“Dağıtım sırasında kuru buz veya buz küpleri kullanın”
Etin kırılıp kırılmadığını anlamak için, renklerin ve kokuların kontrolünde yapılmalıdır, “ızgara, kahverengi veya keskin bir koku etin bozulduğunu gösterir. Dağıtım sırasında soğuk zinciri korumak için kuru buz veya buz küpleri kullanın” dedi.
“Yüksek ısı kanserojen maddelerin oluşumuna yol açabilir”
Partide artan et tüketiminin kabızlık gibi sorunlara neden olabileceğini teyit ederek Koç, ete ek olarak lifli gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyledi: “Zeytinyağı salataları, yoğurt ve kekik gibi baharatlar, pişmiş etle sağlıklı ve tatmin edici bir yemekle pişirilmiş etle birleşir. Oluşumuna yol açabilir.
(İHA)