Cumartesi, Eylül 21

İsrail, Gazze Şeridi’ne yardım erişimini 100 gün süreyle engelledi

Gazze Şeridi’nde basın toplantısı düzenleyen Sevabite, katil İsrail’in tıbbi malzeme, sağlık heyetleri, ilaç ve çeşitli yardımların girişini engellemesinin sağlık sektörünün ve insani durumun ciddi şekilde bozulmasına neden olduğunu söyledi.

Sevabite, şöyle konuştu: “İşgalciler, 100 gündür Gazze Şeridi’ne her türlü yardımın girişini engelliyor. Refah sınır kapısının (İsrail tarafından) kapatılması 1000’den fazla çocuğun hasta ve yaralı olarak ölümüne yol açtı ve Gazze Şeridi’ndeki insani felaket her düzeyde kötüleşiyor.” .

Soykırımcı İsrail’in yaktığı, yıktığı ve parçaladığı Refah sınır kapısını kapatmaya devam ettiğini kaydeden Sevabite, Gazze Şeridi’ndeki insani felaketin her düzeyde ve her kesimde benzeri görülmemiş bir şekilde kötüleştiğini vurguladı.

Sevabite, sınır kapısının kapatılmasının “uluslararası hukukun, uluslararası insancıl hukukun ve tüm uluslararası anlaşmaların açık bir ihlali” olduğunu değerlendirerek, şunları söyledi:


“Yüz gün boyunca işgalciler yurt dışına çıkmak isteyen 25 bin hasta ve yaralının seyahatini engellemiş, bu yasak nedeniyle binden fazla çocuk, hasta ve yaralı hayatını kaybetmiştir. Başkalarının da canı yanmaktadır. Ayrıca işgalcilerin tedavi için seyahat etmelerini engelleyen insanlık dışı ve ahlak dışı politikaları nedeniyle de tehdit altındalar.”

Refah sınır kapısının kapatılması, tıbbi malzeme, sağlık heyetleri ve yardım girişinin engellenmesi, çocuk ve hastaların ölümlerinin ağır sonuçlarından tamamen İsrail ve ABD yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Sevabite, bir kampanya başlattı. Uluslararası topluluğa, tüm uluslararası örgütlere ve “özgür dünya” ülkelerine, “işgalcilere ve ABD’ye” çağrıda bulunuyoruz. Yönetime, “soykırımsal savaşı durdurması, Refah sınır kapısını açması ve bu tehlikeli insani felaketi durdurması için hükümete baskı yapması” çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve 7 Mayıs sabahı Gazze’deki Refah bölgesine kara saldırısı başlattığını duyurmuştu. Mısır sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş