Perşembe, Eylül 19

Bangladeş’e 2 milyar dolarlık Dünya Bankası kredisi

Dünya Bankası, Bangladeş’teki geçici hükümetin reform programını desteklemek ve ülkenin sağlık ve çevre koşullarını iyileştirmek amacıyla 2 milyar dolarlık kredi ayırdı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Bangladeş’in geçici hükümetine “baş danışman” olarak başkanlık eden Muhammed Yunus, başkent Dakka’da Bangladeş Dünya Bankası ve Butan Direktörü Abdoulaye Seck ile bir araya geldi.

Toplantı sırasında Seck, Dünya Bankası’nın önemli reformları, selden korunmayı, iyileştirilmiş hava kalitesini ve sağlığı desteklemek için mevcut mali yılda yaklaşık 2 milyar dolarlık yeni krediyi harekete geçirebileceğini söyledi.

Bangladeş’e olabildiğince ve hızlı bir şekilde destek olmak istediğini söyleyen Seck, bankanın ülkenin kritik finansal ihtiyaçlarına da destek vereceğini vurguladı.

Seck, reformların Bangladeş ve her yıl iş piyasasına giren 2 milyon kişi de dahil olmak üzere gençleri için “kritik öneme sahip” olduğunu kaydetti.

Yunus, Seck’e, Dünya Bankası’nın Bangladeş’in reformlarını finanse etme konusunda esnek olması ve 15 yıllık “aşırı kötü yönetim” sonrasında yeni bir yolculuğa başlamasına yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Büyük bir itici güce ihtiyaçları olduğunu belirten Yunus, “Bu küllerden yeni yapılar inşa etmeliyiz.” dedi.

NE OLDU?

Öğrenci liderliğindeki protestolar, Bangladeş’in 1971 Bağımsızlık Savaşı’nda görev yapan çocuklarına kamu kotası verilmesi kararının ardından Temmuz ortasında başladı.

Temmuz ayının sonunda Yargıtay’ın kotaları indirmesiyle protestoların sona ereceği açıklandı.

Gösterilerdeki şiddetten sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadının kapatılmasının ardından protestocular bu kez gösterilerde hayatını kaybedenler için “adalet” talebiyle sokaklara çıktı.

Bangladeş’teki gösterilerde yaşanan şiddet nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi tutuklandı.

Şiddet olayları artmaya devam ederken, Başbakan Şeyh Hasina resmi konutunu terk ederek askeri helikopterle Hindistan’a geçerken, protestocular başbakanlık resmi konutunu bastı.

Nobel ödüllü Muhammed Yunus, 8 Ağustos’ta geçici hükümetin başkanı olarak yemin ederek göreve başladı.


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş