Cuma, Eylül 20

Siyasilerin Özkan’a tepkileri ardı ardına geldi

CHP’li Tuncay Özkan hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Siyasilerin Özkan’a tepkileri birbirini takip etti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun gibilere karşı kötü ifadeler kullanan, biraz vesayetçi ve cuntacı Tuncay Özkan isimli şahsın çok iyi bilmesi gerekir ki Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız değildir! Devletimizin başı ve davamızın lideri olarak.” “Hukukunu korumak bizim görevimizdir! Cumhurbaşkanımıza yönelik her türlü hakaret ve kötülüğün bedeli mutlaka ödenecektir, hem hukukta hem siyasette bu ahlak dışı yaklaşımı kınıyor ve korunan şahsın çirkin açıklamalarını aynen kendisine iade ediyoruz. soru.”

“Ahlaksız ve aşırı açıklamalar yapan milletvekilini şiddetle kınıyorum.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Bir milletvekilinin, canını ülkesine ve milletine adamış Cumhurbaşkanımıza karşı edep sınırlarını aşan ifadeler kullanması, söz konusu çirkinliği ortaya koymaktadır. kişi.” dedi.

“Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin ortak noktalarını çok iyi biliyor.” Değerlendirmesini yapan Yerlikaya, şunları söyledi:

“Bazıları iftira peşinde koşmaya devam etsin. Bizler Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük ve güçlü bir Türkiye’nin inşası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ahlaksız ve aşırı açıklamalar yapan milletvekilini şiddetle kınıyorum.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızı, bu ülkenin liderini, liderimizi siyasi ahlaktan ve devlet ahlakından uzak bir şekilde eleştiren alçakgönüllü insanların bu asılsız açıklamaları ayaklarımızın altındadır. Siyasette kendi içinde kısır çatışmaları partiye dönüştüren bu kirli siyaset anlayışını kınıyorum. Sahaya çıkıyor ve Cumhurbaşkanımızı hedef almaya çalışıyor.”

“Milletimizden gereken cevabı mutlaka alacaktır.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Milletin oyuyla seçilmiş ve bu iyiliğini her seçimde tekrarlamış olan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider hakkında yapılan, siyasi ahlaktan yoksun çirkin açıklamalar, milletin vekili olmakla hiçbir şekilde bağdaşmaz. Bu alçakça iftiralara hem hukuk önünde hem de milletimiz nezdinde gereken yanıt mutlaka verilecektir.”

“Ahlak ve haysiyetten yoksun sözlerinizi şiddetle kınıyorum.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Adını anmak bile istemediğimiz, geçmişi karanlık izlerle dolu, sözde İçişleri Bakanı ile aynı çirkin dili paylaşan CHP’li bir vekilin, Cumhurbaşkanımıza söylediği ahlak ve haysiyetten yoksun sözleri şiddetle kınıyorum. İsrail’in katledilmesi gün gibi ortada, kimin aynı tarafta olduğu Türkiye’nin güçlenmesine ve bu ülkeye faydası olan her şeye karşı olan zihniyetin bir kırıntısıdır.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya paylaşımında, “CHP’li bir milletvekilinin sosyal medyada Cumhurbaşkanımıza yönelik saldırgan ifadeler kullanmasını kınıyorum.” dedi.

“Siyaset, sadece bir kurum olarak değil, siyasetçilerin davranış ve sözleriyle de demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün kurumsallaşmasına hizmet etmelidir.” Değerlendirmesini yapan Bakan Tekin, şunları kaydetti:

“CHP’nin normalleşmeden kastettiği, tek parti döneminde olduğu gibi anti-demokratik tutumların, saldırgan, ötekileştirici dilin yeniden inşa edilmesidir diye düşünüyorum. Unutulmamalıdır ki, Aziz Cumhurbaşkanımız, aziz milletimiz, milletin güveniyle seçilmiş olmasından aldığı güçle 85 milyon insanın Cumhurbaşkanıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş