Cuma, Eylül 20

Bebek mamasındaki TEHLİKE nedir? ABD’deki araştırmalar ebeveynleri korkuttu – Sağlık Haberleri

KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRKÇE

ABD ARAŞTIRMALARINA GÖRE İKİ ÜÇÜNCÜ ŞAHIS HASTA

Elma, muz, çilek ve çok daha fazlası… Yiyeceklerin üçte ikisi sağlıksızdı. Araştırma Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirildi. Marketlerde satılan 651 bebek maması besin kalitesi açısından değerlendirildi. Üçte ikisinin beslenme önerilerine uymadığı ve beslenme gereksinimlerini karşılamadığı ortaya çıktı.

“BESİNLER ANNE SÜTÜNÜN YERİNİ DEĞİLDİR”

Araştırmayı CNN TÜRK için değerlendiren Kızılay Hastanesi Pediatri Uzmanı Dr. Ömer Akçaağıl, şunları söyledi: “Bebeğin ayına göre farklı içerikler var ve bunların bir kısmı anne sütüne adapte olduğu söylense de hiçbir zaman tam içeriğini içermiyor. Bu, daha önce Çin ve İtalya’da çeşitli ülkelerde üretilen birçok mamada yaşandı. “İçinde bebeklere ciddi zarar veren çeşitli kimyasallar veya bazı patojenik bakteriler büyüdü. Başta ishal ve kusma olmak üzere çok ciddi hastalıklarla ve diğer enfeksiyonlarla karşı karşıya kalıyoruz. En ciddisi ebeveynlere tavsiye ettiğimiz en önemli şey reçeteli mamaları doktor kontrolünde kullanmalarıdır” dedi.

MARKETLERDE SATILAN BEBEK MAMALARINDA NELER VAR?

Bu araştırma sonucunda dikkatler bir kez daha bebek mamalarına çevrildi. Çünkü marketlerde birbirinden farklı bebek maması çeşitleri bulunuyor. Peki ebeveynler nelere dikkat etmeli? İlk kural, etiketinde bilgi bulunmayan gıdalardan uzak durmaktır. Gıda Mühendisi Nurten Sırma, “Sodyum tuzları var. Bu tuzların belirli oranlarda kullanılması gerekiyor. Bu limit aşıldığında mamanın lezzetini artırmak için çeşitli karbonhidratlar açısından risk oluşturan durumlar ortaya çıkabiliyor. Bunlar fruktoz, glikoz, sakkaroz gibi, Türk Gıda Kanunu’nda 100 kilogramlık bir parti ürünün 5,5 grama kadar fruktoz veya diğer şekerleri ekleyen ürün bileşikleri içerebileceği belirtiliyor. Besin değeri tablosuna bakıyorlar” diye uyardı.

Bebek mamasındaki TEHLİKE nedir? ABD'deki araştırma ebeveynleri korkuttu

DÜNYANIN EN SÜPER MEYVESİ! Erzincan’da hasat başladı! ‘Kalp hastalığı riskini azaltır ve bağırsak sağlığını destekler’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş