Cumartesi, Eylül 21

Terme Torrent’in yatağı 30 metre genişletilecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü Terme Torbası İyileştirme Projesi kapsamında ilçe merkezini geçen dere yatağının genişliği 50 metreden 80 metreye çıkarılacak.

DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, bu yıl başlayan ve 2025 yılı sonunda tamamlanması beklenen çalışmaları yerinde inceledikten sonra, Terme deresi ıslah çalışmalarının ilk kısmının devam ettiğini söyledi.

Çelik, derede yaklaşık 1 kilometre ıslah çalışması yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Kaplıca’da taşkın kontrolü yapıyoruz. 4 sıra DSM kolon ve bir sıra fore kazık var. Çelik yaya yapıyoruz. Yürüyüş yolu ile birlikte araçlar için de bir köprümüz olacak. Şu anda yüzde 47 seviyesindeyiz” dedi.

Çalışmayı 2025 yılında tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:


“Bu çalışmayla birlikte Terme ve Salipazarı taşkın kontrolüne yönelik Köybucağı depomuz da var. Bunun yanı sıra Salipazarı Barajımız da tamamen tamamlandıktan sonra Çölen ve Bollas taşkın kontrol barajlarımızda da çalışmalar devam ediyor. İnşallah Terme ve Salipazarı ilçelerimizde hedeflediğimiz sel kontrolüne ulaşacağız.


Daha önce yatağın genişliği 50 metreydi. Artık genişliği 80 metreye çıktı. Yaklaşık 30 metrelik bir uzantı bulunmaktadır. Su taşıma kapasitesini de yaklaşık yüzde 35 artırıyoruz. Daha önce beton esaslı duvarlar, sel baskınlarında arkalarından su geçtiği için sağlamlığını kaybedip çöküyordu. Daha sonra bu yerlerin yenilenmesi gerekli hale geldi. Ama artık 4 sıra DSM’lerimiz ve bir sıra fore kazık kolonlarımızla su tekrar arkadan geçecek ama duvarlarda herhangi bir rahatsızlık olmayacak.”


“Vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak”

Projenin 5 etaptan oluştuğunu ve tamamlandıktan sonra taşkın kontrolünün büyük ölçüde sağlanacağını belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biri şu anda bulunduğumuz Terme deresinin ıslahı, ikincisi Köybucağı yatağının inşaatı. Ayrıca devam eden Salıpazarı barajımızın da yüzde 30 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Çölen barajlarının da projelerini yapıyoruz, inşallah önümüzdeki yıl tamamlayacağız.” Bunları tamamlayıp yatırım programına sunacağız ve uygulayacağız. Bütün bunlar tamamlandığında Salipazarı ve Terme ilçelerimizde istediğimiz sel kontrolünü ele almış olacağız. rahatlama.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş