Pazartesi, Eylül 16

Sevgilisi tarafından yakılan Ugandalı Olimpiyat sporcusu hayatını kaybetti

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Ugandalı mesafe koşucusu Rebecca Cheptegei 33 yaşındaydı ve Paris Olimpiyatları’nda kadınlar maratonunda yarıştı.

REKLAM

Ugandalı Olimpiyat sporcusu Rebecca Cheptegei, erkek arkadaşının benzinli saldırısına uğradı. Saldırı nedeniyle vücudunun yüzde 80’inden fazlası yanan sporcu, Kenya’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hastane sözcüsü, maraton koşucusunun ölüm nedeninin organ yetmezliği olduğunu açıkladı. Cheptegei, Eldoret şehir hastanesine götürüldüğünde uyuşturuldu.

Saldırıdan kısa bir süre önce Cheptegei, Fransa’nın başkenti Paris’in ev sahipliği yaptığı Olimpiyatlarda kadınlar maratonunda yarışmıştı. 33 yaşındaki sporcu maratonu 44. sırada tamamladı.

Babası Joseph Cheptegei, “çok destekleyici” olan kızının kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirerek Cheptegei için adaletin yerini bulmasını umduğunu söyledi.

Trans Nzoia Bölge Polis Komutanı Jeremiah ole Kosiom, Cheptegei’nin erkek arkadaşı Dickson Ndiema’nın Pazar günü genç kadının üzerine bir bidon benzin dökerek onu ateşe verdiğini duyurdu.

Uganda Atletizm Federasyonu, “trajik bir şekilde aile içi şiddete maruz kalan” Cheptegei’nin ölümünden “derin üzüntü duyduğunu” duyurdu.

Uganda Olimpiyat Komitesi başkanı Donald Rukare, saldırıyı “büyük bir sporcunun kaybına yol açan korkakça ve anlamsız bir eylem” olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom