Cuma, Eylül 20

Burberry’nin CEO’su zayıf ekonomik performans nedeniyle kovuldu

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İngiliz lüks moda markası Burberry, CEO Jonathan Akeroyd’un zayıf mali performansı nedeniyle görevden alındığını duyurdu.

REKLAM

İngiliz lüks moda markası Burberry Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kötü ekonomik performansın ardından iki yıldır görevde olan CEO Jonathan Akeroyd’u kovduğunu duyurdu.

Eski Michael Kors, Koç ve Jimmy Choo patronu Joshua Schulman’ın Akeroyd’dan CEO ve icra direktörlüğü görevini devralacağı söylendi.

Lüks pazarındaki gerilemeyle birlikte Burberry, temettüsünü tüm yıl boyunca askıya almak zorunda kaldı. Şirket, Akeroyd’un yönetim kuruluyla “karşılıklı anlaşma yoluyla derhal geçerli olmak üzere” ayrılacağını söyledi.

Bu hamle, Burberry’nin mayıs ayında tüm yıl karının %40 düştüğünü açıklamasının ardından geldi.

Burberry, ilk çeyrekte mağaza satışlarının Japonya dışındaki tüm pazarlarda düştüğünü söyledi. Güney Asya ve Pasifik pazarındaki satışlar bir önceki yıla göre %38 oranında keskin bir düşüş yaşarken, küresel satışlar da %21 oranında düştü.

Burberry başkanı Gerry Murphy, Nisan başından Haziran sonuna kadar olan döneme atıfta bulunarak, “25 Mali Yılı’nın ilk çeyreğindeki performansımız hayal kırıklığı yarattı” dedi.

“Beklenenden daha zorlayıcı olan lüks bir pazarda yaratıcı dönüşümümüzle hızlı hareket ettik ve 25 mali yılın başında vurguladığımız zayıflık derinleşti ve mevcut eğilim ikinci çeyrekte de devam ederse, ilk çeyrekte bir kayıp görmeyi bekliyoruz. yarısı,” diye ekledi.

Hermes ve Prada gibi diğer lüks markalarla karşılaştırıldığında İngiliz moda devi, pandemi döneminde harcamaların yavaşlaması nedeniyle lüks pazarındaki gerilemeden olumsuz etkilendi.

Başkan Gerry Murphy’nin iyimser çabalarına rağmen Burberry hisseleri sabahın erken saatlerinde %15 civarında değer kaybetti.

Murphy yaptığı açıklamada, “Maliyet tasarrufları da dahil olmak üzere attığımız adımların ikinci yarıda iyileştirmeler yaratmaya başlamasını ve rekabetçi konumumuzu güçlendirerek uzun vadeli büyümeyi desteklemesini bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş