Cumartesi, Eylül 21

ABD’de Demokrat Parti’nin kongresinde Filistinlilerin konuşma yapmasının engellenmesi tepkilere yol açtı

NBC News’in haberine göre, Filistin’i destekleyen 30 Demokrat delege, Demokratik Ulusal Kongre’ye (DNC) Filistinli bir konuşmacının katılması yönündeki taleplerinin karşılanmaması üzerine bina önünde protesto gösterisi düzenledi.

Filistin’i destekleyen delegeler ve Demokrat Parti üyeleri, İsrailli tutuklulardan birinin ailesinin konuşma yapmasına rağmen kongrede Filistin kökenli bir konuşmacıya izin verilmemesine tepki gösterdi.

Delegeler basın açıklaması yaptı

Filistin’e destek veren delegelerden Abbas Alawieh, DNC’nin toplandığı United Center önünde basına açıklama yaptı.

Alawieh, DNC’de Filistinli bir konuşmacı talebini Demokrat başkan adayı Kamala Harris’in ekibine ilettiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını ve bu kararı protesto etmek için United Center önünde oturma eylemi başlattıklarını söyledi.

Bir diğer Demokrat delege Kaz Kader ise ABD Başkanı Joe Biden’a dönerek şunları söyledi: “Bir dahaki sefere el salladığınızı gördüğümde, elinizi kalbinizin üzerine koyduğunuzda ellerinizde Filistinli çocukların kanından başka bir şey görmeyeceğim. Filistinli çocukları elinin tuttuğunu söyleyen Başkan Yardımcısı (Kamala) Harris, “Siz kavgaya tanık oldunuz, siz de tanıksınız, ikiniz de utanç kaynağısınız” dedi.

Biden yönetiminin Gazze konusundaki tutumu nedeniyle görevinden istifa eden Milli Eğitim Bakanlığı Planlama Değerlendirme ve Politika Geliştirme Dairesi eski çalışanı Tarık Habaş da Filistin’e destek veren 30 delegeyle FaceTime üzerinden bir araya gelerek Birleşmiş Milletler önünde gösteri yaptı. Merkez.

“İnsanlığımız nerede?”

ABD Kongresi’nin Filistinli üyesi Rashida Tlaib de sosyal medya platformunda bir gönderi paylaştı.

Tlaib şu soruyu sordu: “DNC neden İsrailli çocukların Filistinli çocuklardan daha değerli olduğunu söylüyor? Ortak insanlığımız nerede? Filistinlileri silmeyi bırakın. Biz varız. Sesimizi duyurmayı hak ediyoruz.” Açıklamalarına yer verdi.

“Harris ve Walz için Müslüman Kadınlar” grubu dağıldı

Demokratların başkan adayı Harris’i destekleyen “Harris ve Walz için Müslüman Kadınlar” grubu, Filistin kökenli bir Amerikalının DNC’de konuşmasına izin verilmemesinin ardından grubun dağıldığını duyurdu.

Grubun Instagram hesabındaki gönderide Harris’in Gazze politikası sert bir şekilde eleştirildi ve şöyle dedi: “Bu gece sahneye çıkan İsrailli mahkumun ailesi, Filistinli Amerikalılara ve Filistinlilere adayımızdan veya DNC’den daha fazla empati gösterdi.” Söylendi.

DNC’nin dünkü oturumunun kapanış duasını yapan Rahip William Emmanuel Hall’un duasında Filistin’de barış çağrısında bulunması ve yanındaki kişinin Filistin keffiyesi giymesi de dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş