Cuma, Eylül 20

Ferrari’nin 2025’te piyasaya süreceği ilk elektrikli aracın fiyatı cebinize zarar verecek

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Konuyu bilen bir kaynağın Reuters’e verdiği bilgiye göre Ferrari’nin ilk elektrikli modeli en az 500 bin euroya mal olacak.

REKLAM

Ferrari’nin 2025 yılının son çeyreğinde piyasaya sürmeyi planladığı ilk tam elektrikli araç için geç kalınmış olsa da ayrıntılar netleşmeye başladı.

Konunun uzmanı bir kaynak tarafından Reuters’e verilen bilgiye göre İtalyan devin ilk elektrikli modeli en az 500 bin euroya mal olacak.

Henüz Ferrari tarafından doğrulanmayan haber, lüks otomobil üreticisinin Cuma günü kuzey İtalya’nın Maranello kentinde yeni bir üretim tesisi açmaya hazırlandığı dönemde geldi.

Şirketin otomobil üretmeye başladığı şehirde bulunan tesis, grubun üretimini üçte bir oranında artırabilir.

Ferrari’nin elektrikli modeli için açıklanan rakam, üreticinin ürettiği diğer araçların ortalama satış fiyatının oldukça üzerinde.

Bu maliyete genellikle %15 ila %20 oranında eklenen ekstralar dahil değildir.

Bu yılın başlarında bir Ferrari’nin ortalama fiyatı, ekstralar ve kişisel dokunuşlar dahil 350.000 euro idi.

Öte yandan Porsche’nin daha az ayrıcalıklı elektrikli Taycan modelinin fiyatı 100.000 Euro civarından başlıyor.

Seçkinlik Ferrari markasının kalbinde yer alıyor ve geçen yıl 14.000’in biraz altında otomobil teslim edildi.

Dolayısıyla üretim kapasitesini artırmak şirket için cesur bir hamle olsa da, birçok kişi yüksek fiyatların Ferrari’nin elit statüsünü korumasına olanak sağlayacağına inanıyor.

Bazı modellerin bekleme listeleri şu anda iki yıldan fazla sürüyor. Bazıları için bu listelerde yer almak başlı başına bir statü sembolüdür.

Konuyla ilgili bilgi veren bir Reuters kaynağına göre, Ferrari’nin yeni fabrikası sonunda üretimi yılda yaklaşık 20.000 araca çıkaracak.

Ancak üretimdeki herhangi bir artışa, satılan belirli araç sayısındaki sınırların korunmasını sağlamak için modellerdeki artışın da eşlik edeceği bildiriliyor.

Kaynak ayrıca Maranello fabrikasında benzinli, hibrit ve elektrikli araçların üretileceğini ve yeni tesisin 3-4 ay içinde faaliyete geçeceğini söyledi.

Nisan ayında CEO Benedetto Vigna, Ferrari hissedarlarına “en son teknolojiye sahip tesisin bize önümüzdeki yıllarda ihtiyaçlarımızı aşacak esneklik ve teknik kapasite sağlayacağını” söyledi.

Kaynak, erken geliştirme aşamasında olmasına rağmen ikinci bir Ferrari EV modelinin de çalışmalarda olduğunu ekledi.

Ferrari, 2026 yılına kadar arzının yaklaşık %60’ının elektrikli veya hibrit otomobillerden oluşmasını bekliyor.

Elektrikli araçlar genel olarak sessiz olsa da Ferrari mühendisleri, ünlü içten yanmalı motorlarının ürettiği sesleri taklit edecek “ses imzaları” geliştiriyor.

REKLAM

Şirketin CEO’su daha önce CNBC’ye verdiği demeçte, “Bizimki gibi lüks arabalardan bahsettiğimizde, müşterilerimize sunabileceğimiz heyecanlardan bahsediyoruz, dolayısıyla yollarda gördüğünüz diğer elektrikli araçlar gibi fonksiyonel arabalardan bahsetmiyoruz.” Ferrari, Benedetto Vigna. bu yıl.

“Dürüst olmak gerekirse, teknolojiyi benzersiz bir şekilde kullanabildiğimiz için müşterilerimize benzersiz bir deneyim sunabileceğimizden hiç şüphemiz yok. Şirketimizin başından beri yaptığı da budur.”

Ferrari, mayıs ayında yayınladığı ilk çeyrek raporunda, çekirdek kazançlarının Ocak’tan Mart’a kadar %13 arttığını açıklamıştı.

Bu artış, Daytona SP3 arabası gibi modellerin satışları ve özelleştirilmiş araçlardan elde edilen kârın artmasıyla desteklendi.

Çin, Hong Kong ve Tayvan bölgesinde sevkiyatlar %20 oranında çarpıcı bir düşüş gösterdi ancak bu pazar, toplam satışların yalnızca %10’unu temsil ediyor.

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş