Perşembe, Eylül 19

Hizmet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Engellerini Aşıyor – GÜNDEM

Şehir dışından gelen engellileri mesai saatleri içinde karşılayarak gidecekleri yere ulaştıran engelsiz araçlar vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Engellilerin şehrin her noktasına ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Dairesi Şube Müdürlüğü bünyesindeki engelsiz araçlarla engelli vatandaşların hayatına dokunuyor. Kamu kurumlarına, hastanelere, engellilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının muayene ve etkinliklerine seyahat etmek isteyen engelli vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz araçlarıyla ulaşım sağlayabiliyor. Şehir dışından şehre gelen engelli vatandaşlar mesai saatleri içerisinde havalimanı, otogar veya tren istasyonundan alınarak gidecekleri yere ulaştırılıyor. Engelli Şube Müdürlüğü, arızalanan akülü veya manuel tekerlekli sandalyeleri bakım onarım istasyonunda onararak engelli vatandaşın evine teslim ediyor. Tüm bu hizmetlerin çok önemli olduğunu vurgulayan engelli vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.Özel donanımlı araçla hastaneye ulaşım ve muayene
Engelsizmir Şube Müdürü Emine Koç, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, erişilebilir toplu taşımaya büyük önem veriyor. Bunun yanı sıra kamu kurumlarında engelli bireylerin randevulu hizmetlere ulaşabilmesini sağlayacak engelsiz ulaşım araçlarımız da bulunmaktadır. Özel donanımlı araçlarımız maksimum 8 adet tekerlekli sandalye taşıyabilecek şekilde tasarlanmış olup engelli vatandaşlarımızın hastanelere, muayenehanelere ve kamu kurumlarına ulaşımını sağlamaktadır. Bu araçlar aynı zamanda engellilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının çeşitli faaliyetlerine de destek veriyor. “Öte yandan şehir dışından şehrimize gelen engelli vatandaşlarımızı mesai saatleri içerisinde havalimanından, otogardan veya tren istasyonundan engelsiz araçlarımızla alıp gidecekleri yere ulaştırıyoruz” dedi.“Erişilebilir ulaşım bir haktır”
Kronik hastalıkları nedeniyle periyodik olarak hastaneye gitmek zorunda kalan engelli vatandaşlara da hizmet verildiğini vurgulayan Koç, şöyle konuştu: “Sosyal hizmet uzmanlarımız sürekli bakıma muhtaç engelli vatandaşımız için ev ziyaretleri yaparak sosyal inceleme raporu hazırlıyor. Akülü veya manuel tekerlekli sandalyelerde arıza olması durumunda engelli bireylerin Hemşehri İletişimi üzerinden iletişime geçmesi gerektiğini ifade ederek, “Raporun ardından o kişinin hastaneye ulaşımının ne kadar süreceğini size bildireceğiz” dedi. Merkez, Koç, şunları söyledi: “Arıza durumunda engelsiz ulaşım araçlarımızla kişinin bulunduğu yere giderek arızalı tekerlekli sandalyeyi teslim alıyoruz. Konak bakım istasyonunda bakım ve onarımını yaptığımız sandalyeleri kişinin adresine getiriyoruz. Erişilebilir ulaşım bir haktır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Ispartalı vatandaşlar rahat ulaşımdan dolayı teşekkür etti
Isparta’dan İzmir’e gelen Nihal Yalçınkaya, Basmane tren istasyonundan engelsiz araçlarla alınarak Buca ilçesine götürüldü. Hizmetten çok memnun kaldığını belirten Yalçınkaya, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aradım ve beni alması için engelsiz bir araç istedim. Beni tren istasyonundan aldılar ve kalacağım yere transfer ettiler. Binlerce kez teşekkürler. Eğer bu araca sahip olmasaydım kalacağım yere ulaşmak için başka alternatifleri düşünmek zorunda kalacaktım. Transferim sorunsuz ve rahat geçti” dedi. Eşi Hasan Yalçınkaya ise şunları söyledi: “Gezimiz çok iyi geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizi çok güzel karşıladı. Başkanımıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Yaptıkları hizmetlerden dolayı Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

80 yaşındaki Münevver Teyzeye ulaşım sağlandı
Buca’dan Konak’taki kamu kurumuna gitmek için yardım isteyen 80 yaşındaki Münevver Güzel de engelsiz ulaşımla evinden götürüldü. Güzel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde buraya çok rahat geldim. Ben çok memnunum. Bu araç olmasaydı buraya gelemezdim. Yardım edenlere teşekkür ediyorum dedi. Annesi Güzel’e eşlik eden Fadime Özkan ise şunları söyledi: “Benim de engelli bir oğlum var ve ne zaman araca ihtiyacımız olsa bize yardımcı oluyorlar. Annem bugün nüfus dairesine gitmek zorunda kaldı. Allah’a şükür getirdiler, işimiz bitince de eve getirecekler. “Bu hizmet olmasaydı bir şekilde gelirdik ama zor olurdu” dedi.

“İzmir’den tek başıma geçeceğim”
Seferihisar Doğanbey’de tekerlekli sandalye erişimine uygun plaja gitmeye hazırlanan ve engelli araçlarıyla ulaşım sağlayan Kamuran Parıltı, şunları söyledi: “Engelliler olarak gittiğimiz alanda yüzme imkanımız var. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda bize büyük destek veriyor. Araç tahsis eder ve yiyecek tedarik eder. Etkinliklere her zaman bu araçlarla gidiyoruz. Ulaşamadığımız yerlere gitmemize olanak sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. İzmir engellilere en iyi hizmeti sunan şehirdir. Bu konuda İzmir’i yalnız bırakıyorum. “Şehir dışından gelen engelliler İzmir’de yaşamak istiyor” yorumunu yaptı.

Evini bırakıp sporcu oldu
Engelsiz araç kullanarak engelli çocuklarıyla birlikte etkinliklere katılan anneler bile hizmetten memnun olduklarını ifade etti. Otizmli oğluyla Seferihisar Doğanbey Plajı’na giden Çiğdem Çelik, engelsiz araçlar sayesinde evden çıkmaya başladıklarını, zamanla oğlunun çeşitli sporlar yapmaya başladığını söyledi. Kayak ve buz pateninde birinci olan oğluyla birlikte çok sayıda engelli aracı etkinliğine katıldığını söyleyen Çelik, şöyle konuştu: “Oğlum küçükken 24 saat evdeydik. Sosyal aktiviteler olduğunda hem oğlum hem de ben mutlu ve sakin oluyoruz. Otizmli çocukların doğayla barışık olmaları gerekiyor. Bu araçlar sayesinde hareket ediyorum. Oğlumla yürüyüşe çıkıyorum ve deniz kenarına gidiyorum. Oğlumun sporla ilgilenmesi üzerine onun sayesinde Türkiye’yi dolaşmaya başladım. Erzurum’un, Elazığ’ın, Bitlis’in nerede olduğunu bilmiyorduk. Oğlum kayak yapıyor ve buz pateni yapıyor. Çeşitli şampiyonalarda birincilikler elde etti. Onun sayesinde diğer engelli çocuklar da yürüyüşe çıkmaya başladı.”

“Bu hizmet engelli ailelere de yarıyor”
Engelli aracıyla deniz kenarına giden engelli vatandaş Melek İnel, şunları söyledi: “Deniz kenarına gittiğimde kendimi çok mutlu hissediyorum. “Ayaklarımı denize sokacağım, yüzeceğim” derken, bir başka engelli vatandaş Engin Özdemir ile birlikte denize giden anne Fezile Özdemir ise şunları söyledi: “Hiçbir yer bilmediğim için evde oturuyorduk. Ama artık belediye İzmir metrosu bizi götürecek. Buralara gitmek engelli aile için de çok güzel bir uygulama.) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş