Perşembe, Eylül 19

Başkan Tugay: Amacımız durumu kurtarmak değil – GÜNDEM

Bakırçay Havzası ilçelerinde yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Tugay, şunları söyledi: “Amacımız durumu kurtarmak değil. Geleceğe yönelik doğru adımları atmak gerekiyor. Kaynakları doğru ve verimli kullanarak büyük yatırımlar yapacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, medeniyet tarihinin en önemli yerleşim alanlarından biri olan Bakırçay havzasındaki Bergama’da koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Bergama Belediye Başkanı Prof. Tanju Çelik ve belediye bürokratlarıyla ilçede yapılacak çalışmaları değerlendiren Başkan Cemil Tugay, özellikle tarım ve hayvancılık alanında öncelik verecekleri konuları ele aldı. Bergama Belediyesi’nde yapılan toplantıda yol haritası büyük ölçüde belirlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini anlattı
Başkan Dr. Cemil Tugay ise ilçeye verilen desteklerden bahsetti. Tugay, şöyle konuştu: “Küçük hayvancılığın yaygınlaştırılması amacıyla 699 üreticiye 3 bin 69 küçükbaş hayvan, 3 bin 394 arı kovanı, 1.697 boş kovan ve 678 üreticiye toplam 279 bin 650 meyve ve zeytin fidanı dağıtıldı. 46 bin menengiç ağacına fıstık aşısı yapıldı. 2021-2022 yılları arasında %95 oranında başarı oranı olduğu gözlemlenmiştir. 139 bin fidan dağıtıldı. “Tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemleri iki yerde kuruldu” dedi. “Sağlıklı veri yaratıyoruz”
Başkan Tugay, Bergama’daki mevcut durumun ortaya konulması ve sağlıklı ilerlemesi için envanter çalışması yapılması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Çiftçilerimizin ve tarım alanlarımızın sağlıklı bir envanterinin çıkarılması gerekiyor. Elimizdeki verileri derleyip topluyoruz. Bakırçay bölgesinde hızla bir envanter çalışması yapalım. Bu çalışmaları dijital ortama taşıyalım. Dijital verileri yapay zeka uygulamasıyla entegre ediyoruz. Sağlıklı veriler yaratıyoruz. Toprak analizi de yapmamız gerekiyor. Toprak kalitesine zarar vermeyen bir ürün modeli oluşturmamız gerekiyor. Ürettiğimiz ürünleri dönüştürüp katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeliyiz. “Durumu kurtarmak değil, gelecek için doğru adımları atmak gerekiyor.”
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti. Dikili’de de koordinasyon toplantısı yapıldı
Başkan Dr. Cemil Tugay, Bergama’nın ardından Dikili’de koordinasyon toplantısına katıldı. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar, Ziraat Odası Başkanı Dikili Mesut Taslak ve belediye çalışanları da katıldı. . “Kaynakların verimli kullanılması faydalı olacak”
Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede tarımsal hizmetlere son 5 yılda 41 milyon 449 bin lira yatırım yapıldığını söyledi. Dikili’ye desteklerin devam edeceğini belirten Başkan Tugay, burada da çiftçi envanteri oluşturulması çağrısında bulunarak, şunları söyledi: “Burada kaç kişinin çiftçilik yaptığını bilmiyoruz. Hayvancılık alanında ne yetiştiriliyor, ne yapılıyor bilmiyoruz. Bunlarla ilgili güvenilir verilere ihtiyaç var. Genel saha çalışması yapıyoruz ve envanter çıkarıyoruz. Böylece kaynakları daha verimli kullanacağız. “Doğru yerlerde doğru destek sağlanırsa herkes mutlu olacaktır.”“Çiftçiler memnun”
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de ilçede ağırlıklı olarak mısır ve ayçiçeği üretimi yapıldığını anımsattı. Bamyanın son yıllarda üretildiğini anlatan Adil Kırgöz, ilçeye destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Dikili Ziraat Odası Başkanı Mesut Taşlak da belediyenin yaptığı toprak analizi çalışmasından olumlu sonuçlar aldıklarını ve çiftçilerin bu çalışmadan memnun olduklarını söyledi. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş